Să avem grijă unii de alții la Zilele Culturale Maghiare din Cluj!

Zilele Culturale Maghiare din Cluj se numără deja printre cele mai cuprinzătoare şi populare serii de evenimente culturale organizate în sânul comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic. Datele privind participarea din ultimii ani şi numărul mare de semnale pozitive primite din partea publicului confirmă acest lucru.

Având în vedere comportamentul exemplar, civilizat, respectiv sentimentul de solidaritate şi atenţia reciprocă manifestate de participanţi, comunitatea maghiară clujeană a dobândit, pe bună dreptate, recunoaşterea generală de care se bucură.

În acest spirit şi având în vedere faptul că în perioada festivalului, în special în timpul concertelor, un număr extrem mare de persoane se vor aduna în Piaţa Unirii, este important SĂ RESPECTĂM MĂSURILE DE SIGURANŢĂ. Numai astfel vom putea garanta posibilitatea organizării şi pe viitor a acestei manifestări.

Să ne purtăm de grijă reciproc şi în continuare, cu atenție deosebită la copiii şi vârstnicii care participă la programe. În acest sens, vă rugăm să citiți cu atenție următoarele reguli:

 • Introducerea oricăror obiecte care periclitează siguranţa publică şi integritatea fizică a celorlalţi este strict interzisă pe toată durata festivalului şi în fiecare dintre perimetrele alocate desfăşurării manifestărilor.
 • Vă rugăm, nu intraţi cu copii, sugari şi cărucioare în mijlocul mulţimii.
 • Recomandăm ca minorii să poarte la ei, în buzunar, ecusoane sau hârtii informative. Pe acestea trebuie trecut numele copilului şi numărul de telefon al părinţilor. Dacă găsiţi un copil pierdut, vă rugăm să îl conduceţi la unul dintre standurile de informaţii.
 • Nu recomandăm aducerea animalelor de companie în perimetrele rezervate desfăşurării evenimente. Dacă acest lucru nu poate fi evitat, stăpânul animalului este obligat să îi pună botniţă şi lesă sau să-l transporte într-o cuşcă. Totodată, proprietarul va asigura igiena animalului său de companie.
 • Vă sfătuim să aruncaţi gunoiul sau deşeurile numai în locurile special amenajate în acest scop.
 • Traficul şi consumul de droguri sunt strict interzise în perimetrele rezervate desfăşurării evenimentelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
 • Vă rugăm protejaţi obiectele de decor şi monumentele aflate pe domeniul public al oraşului, inclusiv grupul statuar Matia Corvin.
 • Vă rugăm să predaţi obiectele găsite la standurile de informaţii. Obiectele pierdute vor putea fi ridicate din aceleaşi locuri.
 • Perimetrele rezervate desfăşurării evenimentelor vor fi prevăzute cu puncte de prim-ajutor şi standuri de informaţii. Ele vor fi, totodată, patrulate de echipaje de poliţie. În cazul apariţiei unor probleme sau a eventualelor dificultăți, vă rugăm să vă adresaţi autorităţilor de ordine publică sau organizatorilor care se află la faţa locului. Bucuraţi-vă de evenimentele din timpul serii evitând tulburarea ordinii publice!
 • Vă rugăm să folosiţi numai toalete publice destinate participanţilor la manifestări.
 • Dacă întâlniţi persoane rănite sau care au probleme de sănătate (alarmante), vă rugăm să comunicaţi acest fapt persoanelor de la standurile de informaţii situate la marginile Pieţei Unirii sau să anunţaţi echipele medicale aflate la faţa locului.

Cortul de prim-ajutor va funcţiona de miercuri până duminică pe strada Mihail Kogălniceanu.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi cooperare! Vă dorim distracţie plăcută!

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului program.