Asociația Clujul Comoară a luat ființă în primăvara anului 2010 din dorința fondatorilor de a crea și dezvolta cele mai bune colaborări între instituțiile civile, religioase, educaționale și politice din Cluj. Obiectivul principal al Asociației este organizarea anuală a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Festivalul își propune prezentarea şi promovarea valorilor și tradiţiilor culturale maghiare din Transilvania, valorificarea potențialului turistic al Clujului, cooperarea interculturală, precum şi consolidarea unui dialog cultural benefic între toți cetățenii Clujului, indiferent de etnie.
Pe lângă organizarea Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, Asociația acordă un interes sporit sărbătoririi aniversărilor importante pentru comunitatea maghiară.
Membrii Consiliului de conducere al Asociației Clujul Comoară sunt:
– GERGELY Balázs, arheolog, președintele Asociației Clujul Comoară
– SZÉP Gyula, director, Opera Maghiară din Cluj;
– FEKETE Emőke, jurist, fost vice-președinte al Consiliului Județean Cluj;
– SZÉKELY István, politolog;
– VADAS László, regizor de teatru;
– CSIGI Levente, director economic, editura Kriterion.
Datorită profesiilor lor, membrii Consiliului de conducere ai asociației s-au implicat și sunt implicați în organizarea diferitelor evenimente culturale, precum și în organizarea Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Din Consiliul de conducere a făcut parte și KÖTŐ József (1939-2015), istoric de teatru, fost director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj și fost deputat.
Echipa organizatorică este constituită din aceleași persoane care au coordonat edițiile precedente ale Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, reușind an de an să atragă un număr foarte mare de organizații partenere, respectiv sute de voluntari. Din 2017, Zilele Culturale Maghiare din Cluj sunt co-organizate de Asociația Zilele Culturale Maghiare din Cluj.